Vi fortsätter självklart fixa mackor …

Alla måste nu hjälpa till med vad de kan. Det framstår helt klart.
Sigtuna kommun är första anhalt för många ensamkommande flyktingbarn. Och vi ser att utmaningarna är många. Vidareslussningen går trögt och många ungdomar blir kvar hos oss längre än beräknat. Det sätter press mottagandet hos oss.
     Det är mycket som ska hanteras rent praktiskt. Dessutom ska vi alla – men kanske framför allt de som jobbar dagligen och stundligen med detta, hantera känslorna runt de bränder som anlagts runt om i landet och det fruktansvärda dåd som skedde i förra veckan.
     Så när frågan kom idag om vi kunde fortsätta att ordna frukostsmörgåsar kom svaren snabbt – självklart! Alla våra hotell och konferensanläggningar vill bidra. Det känns skönt att kunna göra något. Ett nytt schema upprättades än en gång på nolltid.
     Så vi fortsätter att gå upp ottan för att ordna 100 smörgåsar/dag för att leverera till hungriga, nyanlända ungdomar lagom till frukost.
     Spännande tycker jag det är att konstatera att ungdomar är lika över hela världen – önskemålet är helst ljust bröd, inte så gärna mörkt bröd. Och sallad är inte nödvändigt. Det låter som mina ungdomar därhemma, när man försöker pracka på dem något extra nyttigt …
Så här fördelar vi ansvaret denna gång:mackor från höjden
I morgon onsdag: Sigtunahöjden
Torsdag: Arlanda Hotellby
Fredag: Rosersbergs slottshotell
Lördag: Stora Brännbo
Söndag: Clarion Hotel Arlanda
Måndag: Sigtunastiftelsen

 

Vi gör en liten insats i allt som ska görs! Det finns så många hjältar där ute som förtjänar stöd, hjälp och allt beröm.

Men vi blev så glada när vi hörde att med alla de utmaningar man står inför är ”… sådana ”värdsligheter” som färdigbredda smörgåsar en ren lyx. Så mackorna, hur konstigt det än låter, är faktiskt en stor hjälp!”

Vi fortsätter gärna att bre …

 

Här är hela gänget som är med och samarbetar: 1909 Sigtuna Stads Hotell, 32 rum & kök, Best Western Arlanda Hotellby, Brook Hotels, Clarion Hotel Arlanda, Ibis Styles Stockholm Arlanda Airport, IFL Kämpasten, Hotell Anstalten,  Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu Sky City Hotel, Rosersberg Slottshotell, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, Steningevik Konferens samt Stora Brännbo Konferens och Hotell.

 

Lämna en kommentar