Utställning om matsvinn – ett unikt samarbete

Vad är egentligen matsvinn? Hur påverkar det vår miljö och vårt klimat? Och hur kan varje enskild person bidra för att minska det?

Det är frågor som eleverna i årskurs 6 i Odensala skola i Sigtuna kommun funderat på. Under hösten har de arbetat med hållbarhet och matsvinn på hemkunskapen. Deras funderingar och kunskaper har nu satts ihop till en hel utställning. Bakom initiativet står Destination Sigtuna och Sigtuna kommun.

För att få inspiration och kunskap om vad matsvinn är och hur man kan minska det, har eleverna fått titta på filmer, intervjuat kökschef på skolan Fredrik Turstedt, brainstorma och träffa kocken Niklas Pallgren från Kämpasten som berättat om hur han som kock jobbar med att minska matsvinnet. De har också fått tips från Hållbar Destination och Sigtuna kommun.

Resultatet är en utställning med målet att få besökarna att bli nyfikna, känna engagemang och få inspiration att vilja bidra till minskat matsvinn.

Utställningen invigdes den 15 november på Stora Brännbo i Sigtuna.

Lämna en kommentar