Tällberg i Sigtuna

Diskussionen om samtidens och framtidens stora samhällsfrågor har fått ytterligare ett hem – i Sigtuna. Sedan 2011 arrangerar Tällberg Foundation några av sina årliga möten i Sigtuna. 

Att viktiga framtidsfrågor diskuteras i Sigtuna har inspirerat oss inom destination att ytterligare förstärka vårt arbete för en hållbar utveckling. Detta långsiktiga samarbete innebär att vi har fått ett stort förtroende och ett ansvar att förvalta.

Sedan 2011 har Tällberg Foundation förlagt tre stora möten i Sigtuna: Tällberg Forum 2011, Tällberg Winter Forum 2012 och en större satsning på ett forum om samhällsbyggnad som lockade ca 200 deltagare.

För Tällberg Foundation är detta början på en långsiktig satsning i Sigtuna och del av ett ständigt förnyelsearbete. För destinationen Sigtuna är det ett kvitto på ett gott samarbete och en ära att få stå värd för viktiga möten.

– Samarbetet med Sigtuna kommun och alla dess aktörer har varit mycket givande. Vi har känt oss välkomna och det känns naturligt att utveckla våra idéer om att samla ledare, forskare och morgon- dagens beslutsfattare i diskussioner och samtal över gränser i den miljö Sigtuna erbjuder, säger Bo Ekman, styrelseordförande och grundare av Tällberg Foundation.

 

Fakta om Tällberg Forum i Sigtuna

Tällberg Foundation är en ideell, obunden organisation som grundades 1981. Stiftelsens huvud- sakliga fokus är att samla ledare från hela världen och från varierande bakgrund för diskussion och eftertanke.

Som värd för Tällberg Forum 2011 samarbetade sju hotell och konferensanläggningar, Sigtunaskolans Humanistiska Läroverket, Sigtuna kommun och Destination Sigtuna. Deltog gjorde 415 delegater från hela världen, 525 biljetter gick till allmänheten, och totalt hölls 55 sessioner och 45 workshops. För underhållningen stod totalt 145 artister, körsångare, musiker, konstnärer, eldkonstnärer, spelmän och vikingar.

www.tallbergfoundation.org

 

Om att mötas i Sigtuna

Med över 565 000 gästnätter per år ligger Sigtuna på fjärde plats i Sverige när det gäller hotellnätter. Här finns ca 4000 bäddar fördelat på 21 hotell inom 15 minuter från Arlanda.

Besöksnäringen omsätter nästan 2 miljarder kronor årligen och ger arbete åt 1 220 års-sysselsatta (exkl Stockholm Arlanda Airport). Detta är mer än omsättningen i många svenska län. Besöksnäringsomsättningen inklusive Stockholm- Arlanda Airport uppgår till ca 23 miljarder kronor.

Lämna en kommentar