Sigtuna utsedd till Årets Återvinningskommun

Sigtuna Kommuns miljöarbete prisades torsdagen den 27 november på en stor gala – Swedish Recycling Award 2014 – på anrika Nalen i Stockholm.

Sigtuna kommun är Årets Återvinningskommun och intresset kring kommunens lyckade projekt med adoption av återvinningsstationer var stort under galan på Nalen i gårkväll.

”Jag är egentligen inte överraskad över att vi vann det här fina priset. Det visar att socialt engagemang och hållbarhet går ihop”, säger Ronnie Lundin ordförande för Sigtuna Vatten- & Renhållning som fick gå upp på scenen och ta emot en statyett, ett inglasat diplom och framför allt applåder och ära.

Sigtuna kommun var, tillsammans med Alingsås kommun och Härryda kommun, nominerad i kategorin Årets Återvinningskommun men det var inte förrän motiveringen lästes upp som det stod klart vilken kommun som vunnit.

Motiveringen löd: ”En kommun som till följd av sin helhetssyn och sitt nytänk involverat social hållbarhet i sin återvinning och avfallshantering.”

I nuläget är det fyra föreningar i Sigtuna kommun som adopterat varsin egen återvinningsstation; Märsta IK, Somaliska kultur- och idrottsföreningen, Märsta Scoutkår och Rosersbergs IK.  De ansvarar då för att det ska vara snyggt och tryggt kring sin återvinningsstation. Är det fullt i någon container har de ett journummer som de ringer så att FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) kan åtgärda det så fort som möjligt.

Föreningarna har även haft folk på plats som kunnat guida hur och var avfall ska kastas.

Roligt tycker vi och grattis till oss alla.

Det är tidskriften Recycling & Miljöteknik som varje år arrangerar Swedish Recycling Award 2014.

Lämna en kommentar