Nordens första flygplatssecondhand

Vill du handla hållbart på Arlanda? Nu har Nordens första flygplatssecondhand öppnat  på Stockholm Arlanda Airport – en pop up-butik med handplockat sortiment, gåvobevis och olika insamlingskampanjer för Röda Korset.

I december öppnade Röda Korset en pop up-butik i SkyCity på Stockholm Arlanda Airport. Satsningen är ytterligare en aktivitet som mynnar ur Swedavia och Röda Korsets samarbete. Här säljs utvalda plagg, gåvobevis och annat som sätter fokus på Röda Korsets verksamhet.

– Swedavias affärsutveckling har en stark koppling till vårt arbete med sociala frågor. Pop up-butiken är ett sätt att lyfta fram vårt samarbete med Röda Korset i ett kommersiellt sammanhang. Under en period kommer både resenärer och medarbetare att erbjudas ett unikt och hållbart shoppingalternativ på flygplatsen. Eftersom butiken även blir en kanal för olika insamlingskampanjer är det här ytterligare ett konkret sätt för oss att stödja Röda Korsets viktiga arbete, säger Tove Möller, CSR-ansvarig på Swedavia.

– Vi skapar en sorts ”second hand to go” för resenären – unika plagg, färdiga att användas, säger Morgan Olofsson, kommunikations- och insamlingschef Röda Korset. Dagens konsumenter vill kunna handla second hand och med Arlanda-butiken hoppas vi inspirera till en mer medveten konsumtion, även för dem på resande fot.

Pop up-butiken är inledningsvis öppen i sex månader till och med 30 maj 2014. Alla försäljningsintäkter går till Röda Korsets verksamhet.

Lämna en kommentar