Letar du laddplats? Kom till Sigtuna!

Vi får ofta frågan – är det någon som laddar sin elbil hos er? Svaret är: det kunde vara oftare. Men svaret är även ett annat – inte ännu, men någon måste ha modet att gå före och skapa förutsättningar. För vem vågar köpa en elbil om det inte finns platser att ladda den?

När Sigtunas starka hotellnäring konstaterade att det finns en infrastrukturbrist vad gäller laddplatser för elbilar beslutade vi oss för att göra något åt saken. Som första destinationen i Sverige har vi gemensamt satsat på att sätta upp laddstolpar. Och när många går samman och fattar ett sådant beslut gör det skillnad. Det är nu lätt för våra gäster att ta elbilen till och från Sigtuna.

Tillsammans med Stockholm Arlanda Airport erbjuder Sigtunas hotell- och konferensanläggningar 18 laddplatser, med ett stort antal uttag för elbilar. Inom Sigtuna kommun kan man nu ladda bilden på 29 platser.

Vi hoppas att fler kommuner tillsammans med – som i Sigtunas fall en stark och engagerad hotell- & besöksnäring, tar efter och bygger upp infrastrukturen för elbilar. Först då kommer vi att kunna se någon ökning av elbilförsäljningen.

Varmt välkommen till Sigtuna – ta elbilen eller en elbilstaxi!

Här kan du se alla laddplatser: laddplats.nu