Hur ren är tvålen?

Hur är det med kunskapen om användandet av palmolja? Vi på 32 rum & kök försöker lära oss mer och mer. Köket har gjort sin del i att gå igenom och ta bort produkter som kan innehålla palmolja. Men hur ser det ut i övrigt? Vi började titta på våra rengöringsprodukter och hygienartiklar.
Vi har valt en linje av hygienartiklar som är märkt med Europeiska motsvarigheten till Svanen, European Eco Label (www.eco-label.com). Men vad betyder egentligen alla grejer som står på innehållsförteckningen? Vi frågade leverantören och fick följande svar:
”The only product that can be concerned is the soap (bar soap). There is no Palm Oil directly in the soap Scandinavian White but two ingredients sodium palmate & le palm kernelate are the result of the reaction in which palm oil was used.”

Det betyder att det inte är palmolja i produkten men att det används i tillverkningsprocessen. Hmmm…. I hur många fler produkter används egentligen palmolja vid tillverkningen. Om det då faktiskt inte finns i själva produkten, hur ska vi då veta? Vi kan bara konstatera att det finns mycket kvar att göra och lära!

// Annika Jangbratt, 32 rum & kök

Lämna en kommentar