Gröna November

Gröna November är en månadslång kampanj som ska visa upp det arbete vi gör inom miljö och hållbarhet. Under november månad går många hotell- och konferensanläggningar i Sigtuna ihop och arbetar för att lyfta just dessa frågor och hur vi kan arbeta vidare med dessa i framtiden.

Startskottet för Gröna november går den 26/10 då Green Club på Sigtunahöjden hålls, en kväll med tema grönt och recycling. Under månaden kommer Biman, Hertz och Sunfleet finnas runt om på anläggningarna i Sigtuna. Biman kommer att demonstrera och informera om sina bikupor och honung. Hertz och Sunfleet kommer att visa elbilar där möjligheten finns att provköra dessa.

Hotell- och konferensanläggningarna kommer under månaden att visa sitt miljö- och hållbarhetsarbete genom olika aktiviteter och skyltning.

Vi på Destination Sigtuna håller under skrivande stund på att installera bergvärme i byggnaden för att minska utsläppen. Vi kommer också att visa vårt arbete med en kort utställning inne i turistbyrån.

På morgonen den 26/10 kommer även frukostklubben få en speciellt besök av Per Larshans från Max hamburgare som kommer för att prata om hållbarhet.

 

Lämna en kommentar