Destination Sigtunas vd en av fem nominerade till pris för Hållbart ledarskap

Idag publicerar styrelsen i NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv de fem slutkandidater som konkurrerar om priset Hållbart Ledarskap 2015. Destination Sigtunas vd Camilla Zedendahl har nominerats för sitt arbete att i samverkan skapa en hållbar destination. Priset delas ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete.

 

– Det känns fantastiskt att bli uppmärksammad för det viktiga arbete vi gör tillsammans. Besöksnäringen är en snabbt växande bransch. Jag  och mina kollegor runt Sigtuna och Arlanda, känner ett stort ansvar för att arbeta hårt för att utvecklingen sker på ett hållbart sätt. Att våga lägga konkurrens åt sidan och att på allvar samarbeta för att göra skillnad har varit vårt mål. Jag är stolt över att få leda detta arbete, säger Camilla Zedendahl vd på Destination Sigtuna.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma det arbete kring hållbar utveckling som bedrivs i det svenska samhället och öka intresset för ledarskap inom dessa områden. Vem som vinner utmärkelsen avgörs av en utsedd jury och vinnaren tillkännages vid prisutdelningen som sker  den 13 oktober 2015. Priset delas ut årligen och delades för första gången ut 1999. Bland tidigare vinnare finns bl a Percy Barnevik, Hand in Hand, Peter Norman, Finansmarknadsminister & Karin Bodin, Polarbröd.

Percy Barnevik  Hand in Hand International
2012  Peter Norman  Finansmarknadsminister
2014*  Karin Bodin

De fem kandidaterna är: Lars Appelqvist, vd Löfbergs Lila AB, Johan Söderström, vd ABB Sverige, Sofie Gunolf, Indiska Magasinet AB, Ulf Halvarsson, chef Fastighetsförvaltning Region Norr Riksbyggen, Camilla Zedendahl, Destination Sigtuna AB.

 

Lämna en kommentar