300 mackor på under 10 minuter – eller ensamkommande flyktingbarn i behov av hjälp

Idag på morgonen fick vårt hotellnätverk möta de som inom Sigtuna kommun arbetar med att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Trycket på kommunen är stort, då vi är en av de kommuner dit dessa barn kommer först, innan de slussas vidare.

Slussningen fungerar nu inte som det ska. Ungdomarna blir kvar hos oss längre, vilket gör att man får jobba dag som natt. Och man gör ett fantastiskt jobb. Här finner man riktiga hjältar. Tillsammans med alla frivilligorganisationer.

Men behovet av hjälp är stort.

Vi har bäddar, vi har restauranger och vi har viljan att hjälpa.

Men vad kan vi hjälpa till med?

Vi kom överens om att kommunen skulle upprätta en behovslista för att se hur vi lättare kan hjälpa.

 

AKUT ROP PÅ SNABB HJÄLP

Men för 30 minuter sedan kom ett akut rop på snabb hjälp. Skulle vi kunna leverera 100 frukostmackor varje morgon de närmaste dagarna till boendet, så kan personalen koncentrera sig på att ta hand om ungdomarna.

 

Jag skickade ut ett mail. På under tio var uppgiften löst!

Clarion Hotel Arlanda Airport går upp extra tidigt i morgon, brer mackor och kör ut.
Radisson Blu Arlandia Hotel stiger upp i ottan på söndag, brer mackor och kör ut.
Och Sigtunastiftelsen börjar veckan på måndag morgon med att bre sina smörgåsar för att köra ut.

 

De hann först, Best Western Arlanda Hotellby ringde 15 sekunder för sent och erbjöd sin tjänster, Sigtunahöjden hann maila och IFL Kämpasten hände på låset, ja, flera stod på kö innan vi hann meddela alla att uppgiften var löst.

 

Jag är så stolt även mina häftiga kollegor! De hann knapp läsa mailet innan de svarade och jag hann knapp svara i telefon.

 

Detta var en första akut situation att lösa. Nu ska vi titta på vad vi kan bidra med mer långsiktigt. För det behövs hjälp och vi alla måste bidra.

 

Tillsammans gör vi skillnad, är vårt måtto. Och ibland kan en smörgås – eller som i detta fall 300 smörgåsar, vara det som gör skillnaden i stunden!

 

Här är hela gänget som är med: 1909 Sigtuna Stads Hotell, 32 rum & kök, Best Western Arlanda Hotellby, Brook Hotels, Clarion Hotel Arlanda, Ibis Styles Stockholm Arlanda Airport, IFL Kämpasten, Hotell Anstalten,  Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu Sky City Hotel, Rosersberg Slottshotell, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, Steningevik Konferens samt Stora Brännbo Konferens och Hotell.

/Camilla Zedendahl

Destination Sigtuna

Lämna en kommentar