Vi bjuder på recept på höna

Goda hönor eldas upp istället för att ätas. Varför? Jo, för kycklingen har konkurrerat ut hönan i våra kök. Det finns inte ens hönor att köpa. När vi hörde detta bestämde vi oss för att provlaga höna och se om vi tillsammans kan återupprätta denna fågel.

Därför lagas det höna på hotellen runt omkring Arlanda och Sigtuna. Och självklart delar vi med oss av alla goda recept. Du hittar recepten under låt dig inspireras. Eller så kommer länkarna här:

Recept nr 1: Terrine på ekologisk Värphöna, Tony Classon, Hotell Kristina 

Recept nr 2: Höna bakad med citron, rostad vitlök och timjan, Fredrik Lagberg, Stora Brännbo

Recept nr 3: Kokos och Ananas Hönsgryta på Ulrika Brydling, gästkock på Arlandagymnasiet

Recept nr 4: BBQ höna med syrad tomat- & avokadosallad, Mårten Östman, Radisson Blu Arlandia Hotel

Recept nr 5: Hönan & Ägget, Kalle Eriksson, Sigtunahöjden

Recept nr 6: Hönburgare med chili kimchee och vitlök, Magnus Jansson, Clarion Hotel Arlanda

Recept nr 7: Klassikern Höns i Curry, Maria Collin, Destination Sigtuna

Recept nr 8: 32:s buljong på värphöna

Kommentarer (3)

Lämna en kommentar