Hus utan sladd

16-07-21 Projekt “Hus utan sladd” är ett hus som inte är kopplat till varken el, vatten eller avlopp och som går att använda året runt.

Kycklingbuljong med mycket smak och lite svinn – Per Ahlbom, Wenngarn

16-06-01 Vi äter allt mer kött, inte bara i Sverige utan i världen i stort. Samtidigt växer medvetenheten om att kött på många sätt är problematisk mat då den industriella köttproduktionen får stora konsekvenser på miljön, och orsakar ett lidande för djuren. Vad kan man göra om man inte helt vill sluta äta kött, men ändå vara mer resurssmart? Lösningen kan […]

Vi kommer på BarCamp …

16-05-19 Nu är det klart vilka som kommer att delta på BarCampen den 26-27 maj, om hållbarhet inom turism, möten och events. Det blir en härlig grupp med representanter från hela besöksnäringen. Men innan vi avslöjar deltagarlistan kommer lite information om hur man förbereder sig inför en BarCamp. BarCampen skapar vi tillsammans Alla har skickat in […]

Hållbarhet blir roligare med variationer – Liam Ginnane, Sigtuna Stadshotell

16-05-18 Varje år slänger genomsnittssvensken drygt 28 kilo fullt ätbar mat. Med denna bloggkampanj vill vi och kockarna runt Arlanda och i Sigtuna tillsammans bidra med inspiration och kunskap för att gemensamt minska detta matsvinn. Dagens receptförfattare är ingen mindre än Liam Ginnane, köksmästare på Sigtuna Stadshotell, som med lite kreativitet kan omvandla en enkel broccoli […]