Ekologisk mat på Sigtunas skolor

I Sigtuna kommun har det långsiktiga arbetet för bra skolmat prioriterats högt. Kraven på kvalitet, näringsinnehåll och smak har varit i fokus för att barnen ska orka med skoldagen och må bra. Organisationen White Guide Junior har uppmärksammat insatsen genom att nominera Sigtuna i två utmärkelser.

Förra året var närmare 30 procent av Sigtunas skolmat ekologisk. Dessutom fick man rätt av Kammarrätten i Stockholm att ställa högre krav på djurhållning i upphandling av livsmedel, främst gällande transporttider, bedövning vid slakt och slentrianmässigt användande av antibiotika i djurfodret.

Arbetet lyfts nu fram av organisationen White Guide Junior som arbetar för att synliggöra och premiera helhetstänkandet kring skolmåltiden. Priset ska framhäva goda exempel och förebilder. För Sigtuna kommuns del innebär det två nomineringar i kategorierna Årets Skolmatskommun och Årets Kostchef. Tio kommuner och tio kostchefer, varav Sigtunas kostchef Kimmo Stenroos är nominerade. Den 27 maj avslöjas resultatet i form av en rankning.

Lämna en kommentar