Fakta & Material

Här har vi samlat fakta och statistik om vårt arbete och effekterna därav.

Sigtuna klimatsamarbete

Tillsammans gör vi skillnad! Nu har vi förnyat vårt avtal kring arbetet för en hållbar destination. Här är de mål och åtaganden som vi har enats kring.

Smarta svinnrecept

Att ta tillvara på så mycket som möjligt av våra råvaror är klokt både ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv – därför är svinn en viktig fråga. Vi tycker att goda råvaror ska tas till vara och inte slängas eller eldas upp. Därför har kockarna på Sigtunas och Arlandas hotell tagit fram recept av resterna som blir över från julbordet och även provlagat höna – en råvara som slängs alldeles i onödan. Varsågod och ladda ned våra recept!

Hållbart Event

Sigtuna Litteraturfestival tar ett strukturerat grepp om miljöfrågorna. Läs vår hållbarhetspolicy här!

Sigtunas palmoljelista 2013

Kunskap har den magiska förmågan att bli större när man delar den. Det är vi inom hotell- & konferensnäringen i Sigtuna och Arlanda övertygade om. Vi arbetar aktivt för att inom vårt område minska användningen av palmolja i Food & Beverage. Vi är många och tillsammans vill vi göra skillnad. För att minska användningen av ocertifierad palmolja behöver vi hjälpas åt och dela med oss av information, då information om mat innehåller palmolja eller ej inte visat sig vara så lätt att få. Denna lista har Clarion Hotel Arlanda tagit fram, utifrån information från sin leverantör. Den delar man generöst med sig av till vårt nätverk. Nu vill vi dela den med er.

Var med och bidra

Har du fler uppgifter om palmolja i mat? Vi tar gärna emot tips för att hålla listan uppdaterad! Maila oss på: elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se

Exempelvis planerar vi att ta med information kring certifiering enligt RSPO (Round Table of Sustainable Palm Oil).

Informationen bygger på leverantörers uppgifter som dessutom kan ändras över tid. Vi kan dock inte garantera eller ta ansvar för att all information är korrekt. Vi rekommenderar att ni alltid dubbelkollar med era leverantörer.

Frågor och svar kring palmolja och Destination Sigtunas arbete kring palmolja

Ekokvitto

Trädplantering i Malawi

Rapporten ”Elbilar & Laddinfrastruktur i Sveriges Kommuner” från Easycharge

I den färska rapporten ”Elbilar & Laddinfrastruktur i Sveriges Kommuner” från Easycharge ligger Sigtuna på topp-listan över kommuner med flest laddplatser. Med sina 14 laddplatser placerar sig Sigtuna på fjärde plats efter storstäderna Stockholm (31 st), Göteborg (15 st) och Malmö (15 st).

 

Inbjudan till tredje upplagan av Green Tourism Camp Scandinavia den 24-25 september 2015.

En BarCamp om hållbarhet inom turism, möten och events.

Inbjudan hittar du här.